צילום מטבחים – מדוע כדאי להשאיר זאת למקצוענים?

זהו טקסט מקורי, אין להעתיק את הטקסטים או לשכתב אותם.

צילום מטבחים הוא חלק מהנושאים הרחבים של צילום עיצוב פנים או צילום אדריכלות. עם זאת, מדובר בנישה מיוחדת בפני עצמה. ניתן לומר, שכל סוג חדר במבנה הוא בעל אופי מיוחד משלו. למשל חדר ילדים בבית פרטי, שונה מהותית באופיו מבית מרקחת. ומאחר שחדר הילדים איננו מבנה עסקי מסודר, מאופק ונקי למופת, הצילום יכול להמחיש זאת. באופן דומה, מטבחים הם סביבה מיוחדת, עם האופי המיוחד שלה. בין אם זה מטבח בבית פרטי, מטבח של מסעדה או מטבח מוסדי.

צילום מטבח דורש מצלם תשומת לב לפרטים קטנים והבנה איך להראות את המקום מבחינה פונקציונלית ואסתטית.

 

 

צילום מטבחים – מה זה אומר עבורכם?

צילום מטבחים עשוי להידרש עבור נגרים שבונים מטבחים, חברות שמוכרות מוצרים כגון שיש למטרה זו או מעצבי פנים. משתמשים בצילומים אלה כבסיס לפרסומות, להצגת תיק עבודות, לאתר העסק ועוד. אם אתם זקוקים לצילום מטבח מקצועי, ייתכן שתחפשו צלם אדריכלות. זהו אכן רקע מקצועי חשוב. אך מומלץ לוודא שיש לצלם גם ניסיון, ספציפית בצילום מטבחים.

צילום מטחב

 

שני היבטים משלימים

צילום מטבחים מציג את המטבח מבחינת שני היבטים שחשובים בו במיוחד: המראה ונוחות השימוש. מהיבט האסתטיקה, המטבח הוא חדר גדול יחסית וגם כזה שבו שוהים לא מעט. כך שמעוניינים שזה יהיה חלל מזמין ונאה, שנעים לשהות בו. מבחינה פונקציונאלית, מטבח הוא אזור שבו מבוצעת עבודה רבה. כאשר מסתכלים על מטבח, רוצים לראות ולהבין עד כמה הוא נוח לשימוש שוטף ומאורגן בצורה ארגונומית. משפיע על כך בין השאר המבנה הכללי של המקום, שהוא לרוב באחת מכמה אפשרויות מקובלות. למשל מטבח שמתפרס לאורך קיר אחד, מטבח גדול בצורת האות ח (על שלוש קירות) או מטבח עם "אי" במרכזו.

צילום מטבח

צילום מטבחים – שיקולים שנלקחים בחשבון

לפניכם דוגמאות לכמה שיקולים שנלקחים בחשבון בצילום מטבחים. שיקולים אלה, ימחישו מעט את המורכבות, האתגר והצורך במקצוענות:

  • כיצד מכינים את המקום – מטבח הוא לרוב חלל מלא בפרטים שהעין רואה, כך שחשוב שלא להעמיס יותר מדי. לכן, בהכנת המטבח לצילום יוסרו פריטים מיותרים שלא תורמים לפן הויזואלי(כמו פריטים אישיים, חומרי ניקיון וכו'), אם כי ניתן להשאיר פריטים שונים לקישוט. מה גם, שמה שמיוחד בכל מטבח הוא כמובן לא עוד סיר על השיש או מחבת שתלויה על הקיר. אלא בעיקר החלקים הקבועים, כמו השיש, הארונות והמנורות. יש ליישר את הדלתות של ארונות ומגירות. במידה ומשאירים מגבת – לסדר אותה בקיפול המתאים.
  • ניקיון– יש לנקות את המטבח בצורה יסודית. יש לנקות משטחי שיש, כיריים ורצפות. כמו כן יש לנקות זכוכיות במידה ויש בארוניות, כל אחד עם חומר ייעודי(לקרמיקה, לזכוכית ועוד). פירורים, פסים ונקודות רואים בתמונה ויש להפטר מזה לפני ביצוע הצילום.
  • שיקולי תאורה – הצילום יכול להראות את התאורה של המטבח דולקת, אבל בכדי להשיג את מטרות הצילום בצורה מיטבית, הצלם ישתמש גם בתאורה נוספת משלו. אור שנכנס מחלונות ותריסים או מחדר אחר, עשוי להוסיף עניין ואופי למראה המקום ולחבר את הצילום לשאר הבית או לסביבתו החיצונית.
  • צילום מרחוק ומקרוב – בהתאם לגודל ומבנה המטבח, ייתכן שניתן לצלם את המטבח כולו. בכל מקרה, לרוב יבוצעו כמה צילומים. גם בכדי להתמקד יותר מקרוב באזורים ספציפיים במטבח וגם בכדי להציג אותו מכיוונים שונים.
  • לחשוב מחוץ לקופסה – בצילום מטבח ניתן להשתמש בזוויות צילום שונות, בכדי להפוך את התוצאה ליותר מעניינת וטבעית. זה לא חייב להיות צילום חזיתי, שבו מצלמים מוצר היישר מקדימה, אלא יש לשלב גם זוויות אלכסוניות ולהראות עוד צד חשוב של מטבח.
  • מה הסיפור – מה אנחנו רוצים להעביר בתמונה, איזו הרגשה? האם זה מטבח מלא באביזרים והרבה פריטים או מטבח מודרני מינימליסטי ואז זה מתקשר להכנות שאנחנו עושים עם מעצבת פנים. באופן כללי, עומס יתר במטבח זה לא משהו חיובי. גם אם יש פריטים שמחליטים להשאיר, שיהיו מסודרים היטב. יש להחליט לסגנון הסטיילינג שיהיה.
  • סטיילינג במטבח – אפשר להוסיף אובייקטים שתורמים להרגשה של מקום חי. אפשר למשל להוסיף ספרי בישול, קערת פירות, ואזה עם פרחים וכו'

צילום תקריבים במטבח צילום תקריב במטבח

תקריב על הכריים

צילום מטבחים למעצבי פנים

זווית בינונית(חצי תקריב) שרואים אי של מטבח. מעצבת פנים: ריטה ביסון

צילום מטבח למעצב פנים

זווית רחב שרואים גם קצת בצדדים חדרים חללים סמוכים

צילום מטבח

למעצבי פנים חשוב לספק תמונות עבור חברות קרמיקה שבעזרת החומרים האלה המעצבת עיצבה אי של מטבח ולכן חשוב להתמקד גם בחומרים ותקריבים של האי והשיש במטבח. כמו כן, יש חברות שונות שהמעצבת הביא שסיפקו את הרהיטים עבור המטבח(שתואם בצבע לאי במטבח באותו מקרם צבע- במקרה הזה לבן וזהב) וגם שילוב של כיריים ותנורים ששולבו בצורה אורגנית עם הריהוט וארוניות במטבח. כמו כן שילוב פאנלים של לדים בארון של מטבח מווה תוספת יפה במיוחד בשעות הערב כשהוא זוהר. כמו כן תקריבים על הארונות שסיפקה חברת רהיטים שעבדה בשיתוף פעולה עם מעצב פנים כדי להתאים את סגנון של ארונות לעיצוב כללי של מטחב.

כמו כן, צילום מטבחים זה לא רק צילום תקריבים על חומרים, כפי שראיתם בתמונות קודמות, יש צורך לשלב זוויות שונות כדי להראות את המטבח בדרכים שונות. כך למשל, אחת התמונות שבה רואים גם את הסלון, נעשה מתוך מחשבה של ההדמייה ותכנון של מעצבת פנים שעיצבה את המטבח. כמו כן, בתמונה אחת אפשר לראות צילום פנורמי של מטבח, שבו חוברו שתי תמונות, על מנת להראות גם הקשר של מטבח עם הסיבה, כלומר כשרואים המשך החלל- במקרה הזה המשכיות לתוך הסלון, כשרואים את הספות.

זוויות נוספות של מטבח גם מהגבה שלו כביכול, מראות הקשר בין המטבח לחדרים אחרים בדירה, ורואים מעבר מהמטבח לחדר צמוד. החומרים במטבחים לפעמים גורמים להשתקפויות רבות ולכן צלם עיצוב פנים מיומן יודע כיצד להתמודד איתן גם בזמן הצילום וגם בזמן העריכה, כיוון שכל מקור אור מחזיר השתקפות(לעומת חומר מט שבד"כ לא מחזיר השתקפות). זאת החלטה של צלם, כי מאידך דרך ההשתקפות אפשר להבין איזה סוג חומר זה או אם יש לו ציפוי, ולכן שתי הגישות לגיטימיות ואין כאן גישה נכונה או לא נכונה אך באופן כללי הימנעות מהשתקפויות עדיפה.

הרעיון הכללי בצילום מטבחים הוא להראות את המטבח בצורה מחמיאה ולא רק מבחינה פונקציונלית נטו, להראות הקשר עם חללים אחרים ולהתמקד בדיטיילס שהם יתרונות של ידע ומומחיות של מעצבת פנים בעיצוב מטבחים. ידע של צלם עיצוב פנים בנושא זה מהווה יתרון עבור מעצבת פנים איתה הוא יעבוד.

היבטי תאורה בצילום מטבחים

יש 3 סגנונות של צילום של מטבחים מבחינת תאורה:

  • צילום באור טבעי – חיבור חשיפות מכמה פריימים(frames)
  • צילום עם פלאשים ושילוב של אור טבעי
  • צילום נקודות שונות במטבח מוארים עם פלאשים ואז חיבור החלקים המוארים לתמונה אחת

כל צלם עובד בטכניקה אחרת וכולן לגיטימיות, הנראות אחרת בכל צילום.

במידה ומשתמשים בפלאשים, יש לדאוג שבצוהריים התאורה תהיה אחידה עם תאורת הפלאשים ובערב כשהתאורה עם צבע אחד יש לדאוג גם לאחידות בפלאשים, אחרת יהיה מיקס של צבעים שונים בתאורה.

צילום באור טבעי לפעמים מצולם עם וילונות סגורים, זה תורם כי אז התאורה לא קונטרסטית ומרוככת. מאידך, יש סגנון צילום של צלם עיצוב פנים שבכוונה מכניס אור יום דרך תריסים למשל ואז זה גורם לכניסת קרני שמש לתוך החלל, וזאת שיטה יפה שיש לה מקום וזה נראה יפה, חשוב שלא יהיו אזורים שרופים בתמונה בשיטת צילום זאת.

כמו כן, אפשר להשתמש בתאורה, בין אם טבעית אך יותר עם מלאכותית, לכוון לאזור מסוים ולהאיר אותו, כדי למשוך תשומת לב לפרטים שאנחנו רוצים להדגיש, כמו משטח עבודה, נירוסטה, שיש -שימוש בחומרים מסוימים או פריטים חשובים במטבח כמו כריים, תנור ומכשור אחר.

צילום מטבח עם אור טבעי

צילום מטבח עם אור טבעי. מעצבת פנים: רינה שרייר

שילוב תאורה ואור טבעי בצילום מטבחים

תאורה משלימה: צילום מטבח עם תאורה טבעית ותאורת פלאשים משולבים ביחד

האמנות היא לשלב תאורת פלאשים שלא יראו אותה כאילו צולם באור טבעי וזה לא פשוט. מאידך, יש צלמים שמלצמים כך שרואים את הפלאשים חזק וזה לא מקנה הרגשה טבעית, במיוחד כשהבאלאנס של הפלאשים כחול ואז רואים את זה התאורה בתמונה מלאכותית.

להלן 2 תמונות של מטבח,  אחד צולם עם תאורת לדים מלאה והשנייה צולמה עם תאורה חלקית, כך זה גם טוב למעצבי פנים שרואים להראות את ההשפעה של התאורה על הנראות של המטבח.

צילום אי מטבח בתאורות שונות

צילום אי מטבח בתאורות שונות

קומפוזיציות שונות והתמקדות על חלקי המטבח

אפשר להשתמש במספר קומפוזיציות:

  • זוויות רחבות של כל המטבח ואפילו יותר כשרואים המשכיות לחדרים הקרובים או רואים מטבח וחלקן מסלון או מחדר אוכל
  • זוויות בינוניות – כדי לתת פוקוס על אזור מסוים כמו משטח עבודה, אי או פינת אוכל
  • תקריבים- (קלוזאפ)- כדי לתת דגש לפרטים הקטנים(details) כמו טקסטורות, חומרה או אלמנטים דקורטיביים.

תגללו למעלה כדי לראות כתובית מתחת לכל תמונה של זווית רחבה, בינונית ותקריב.

אפשר גם להראות פונקציונליות של המטבח, צילום כריים עם כלי בישול או משטח עבודה של האי.

יש לשים לב שנשמר האיזון בתמונה, יש לשמור על הסימטריה. הקומפוזיציה צריכה להרגיש מאוזנת ונעימה לעין.

יש לעשות קומפוזיציות שמראות גם איך המטבח מתקשר לחדרים אחרים בדירה, בין אם לסלון, לחדר אוכל או חדרים סמוכים נוספים וזאת כדי לקבל קונטקסט של המקום ותכנון שלו.

 

הקשר של מטבח עם חלל הסלון

זווית רחבה. צילום מטבח דרך הסלון, הקשר לחללים בבית

צילום מטבח

חצי תקריב על מטבח מזווית אלכסונית

צילום תקריב על שיט מטבח

צילום תקריב של השיש וידית מגירות במטבח

להלן דוגמה של תמונה פנורמית של מטבח שבה רואים גם חלק מהסלון

צילום פנורמי של מטבח

צילום פנורמי, חיבור 2 פריימים, כאשר ההתמקדמות היא במרכז החלל, עם טיפה רצפה ותקרה, אך העיקר האמצע.

 

להלן דוגמה של אותו מטבח שאפשר לצלם מזוויות שונות

צילום מטבח חזיתי

צילום אי מטבח עם תאורת פלאשים

שילוב תאורה צהובה במטבח

בגלל שיש כאן גם תאורת תקרה וגם תאורה תלויה, והם שונים בגוון האור, יש אפשר של תאורה צהובה בשילוב תאורה לבנה של לדים, לכן יש אפקט כפול. העדפה שלי כצלם עיצוב פנים היא כן להראות את הצבעים האמיתיים של שיש אך עדיין לאפשר קצת השפעה של תאורה על החלל, למרות שהנטייה שלי היא כמו בתמונה הקודמת כשרואים פחות את ההשפעה הצהובה של התאורה, שמתאימה יותר לצילומי ערב. בצילומי יום של מטבח כדאי להראות את הצבעים היותר לבנים/סטרילים/אמיתיים בלי השפעה של התאורה הצהובה.

צילום מטבח אלכסוני עם המשכיות לחלל אחר

לאחר ביצוע הצילומים

כמו כל סוג צילומים, גם צילום מטבחים עשוי לעבור שלבים נוספים לאחר ביצוע הצילומים עצמם. לרשותכם יעמוד מבחר צילומים, שמהם תוכלו לבחור את אלה שנראים לכם ביותר. כמו כן, הצלם עשוי לבצע תהליכי ריטוש ועיבוד תמונה באמצעים כגון פוטושופ. בסופו של דבר יתקבל אוסף צילומים איכותיים, אשר מציגים את המטבח בצורה הטובה ביותר.

כתבתי את הכתבה עבורכם מעצבי פנים. שמי מקס דופלי, צלם עיצוב פנים, מוזמנים לראות פורטפוליו באתר.

מטבח נקי ללא אביזרים או מכשירים מיותרים, אך גם לא מינימליסטי

צילום מטבח משולב עם חדר אוכל

מטבח חי עם אביזרים עם כמה כלי מטבח כדי להראות אותו לא לגמרי סטרילי, זווית חזיתית.

צילום מטבח בשילוב סלון

זווית אלכסונית על מטבח בשילוב סלון, ככה שרואים את היחסים והמשכיות של החלל. כמו כן, רואים שזה מטבח חי עם פרחים ואביזרי מטבח, לא הייתה במקרה הזה מטרה לרוקן את כל המטבח כדי להראות אותו סטרילי. במקרה הזה היה גם שילוב של תאורת פלאשים עם האור הטבעי.

 

לסיכום, כפי שאפשר לראות אפשר לצלם את המטבח בגישות שונות, לערוך בצורה שונה, לשלב אור טבעי/מלאכותי ולצלם בצורה כזאת שמתאימה לסוג העריכה, לצלם תקריבים וזוויות רחבות, כך שהתמונות יתאימו גם למעצב פנים וגם לספקים שאוהבים לראות גם את העבודה שלהם.