צילומי תדמית אדריכלות

מהם צילומי תדמית לאדריכלות ומהם באופן כללי צילומי תדמית? במה הם שונים מצילומי תדמית לאדריכלות? את מי משמשים צילומים אלה ולאיזה מטרות זה מכוון.

מתי כדאי לעשות צילומי תדמית לאדריכלים ומעצבות פנים. איזה לקוחות נוספים יכולים להנות מצילומי תדמית אדריכלות?

אגע גם בנקודות של תוכנית צילום ביום צילום, האתגרים והעריכה. אתן סקירה קצרה על עלויות.

 

מהם צילומי תדמית לאדריכלות?

צילומי תדמית לאדריכלות הם סוג צילום מיוחד. מצד אחד צילום זה נועד לצלם את האדריכל/מעצב פנים על הרקע של הפרוייקט אותו הוא תכנן ומאידך זה נועד לתפוס ולהראות בצילום את הפרויקט המושלם.

דוגמא אחת היא שאדריכל צריך תמונה שלו, תמונת תדמית לאתר ולרשתות חברתיות, לעמוד אודות וכו', אבל זאת לא תמונה של סטודיו, אלא תמונה בה מראים את האדריכל כאשר ברקע מופיע העבודה שלו, למשל אם זה בניין, אפשר לצלם את האדריכל על רקע של המבנה וחשוב לצלם בשעת "אור" מחמיאה, שבוא השמש לא מסנוורת אותו ומאידך שיש לצלם שליטה בתאורה מלאכותית שאותה הוא הביא.

בצורה הזאת מראים את האדריכל על רקע הפרויקט שאותו עשה.

אם זאת מעצבת פנים, אפשר לצלם אותה ב"תוך" העיצוב שעשתה בבית, למשל עיצוב חדרים שהיא עשתה או הבית, ואפשר לצלם אותה על רקע של אותם החדרים בו רואים גם את העבודה שהיא השלימה ללקוח.

לתמונה הזאת יתרון על פני תמונה רגילה על רקע חלק, כיוון שיש הקשר לפרויקט, אותו סיימה המעצבת, כנ"ל גם לגבי האדריכל. מתוך התמונה מבינים גם מהו עיסוק של בן אדם.

הדוגמה הקלאסית של צילומי תדמית לאדריכלות היא צילומים נקיים של הפרוייקט. בין אם זה אדריכל שתכנן בית, מעצבת פנים שעיצבה דירה, חברת בנייה שבנתה מגדל, מתווך שמוכר ווילה, כולם צריכים צילום תדמית כדי להראות ללקוחות פוטנציאלים שלהם את הפרוייקט בצורה המיטבית והמחמיאה ביותר.

לכן אלה הם צילומים שלרוב לא משלבים עם האדם שעומד מאחורי הפרוייקט, אלא את הפרויקט עצמו בצורה נקייה, קווים ישרים, חזיתות שונות עם תאורה מחמיאה, המקדמות בפרוייקט השלם וגם בפרטים הקטנים.

עם גיוון כזה של תמונות ניתן לשווק אח"כ באתר ובברושים ובפרסומות באינטרנט.

למה אדריכל צריך צילומי תדמית?

צילומי תדמית הם כלי חשוב לאדריכלים כדי להציג ולשקף את העבודה שלהם בצורה מקצועית ומרשימה. כאשר אדריכל מציג צילומי תדמית, הוא מציג את המראה והתחושה של הפרויקט שהוא עיצב בצורה ברורה ומושכת תשומת הלב.

צילומי תדמית מאפשרים לאדריכל להביא לידי ביטוי את רעיונותיו ויכולותיו היצירתיות, ולהציג את הפרספקטיבה הארכיטקטונית של הפרויקט בצורה בלתי מוגבלת. צילומים איכותיים מאפשרים לתמונות להתפרסם באופן מקצועי ולהשפיע על הקהל הרחב, לקוחות פוטנציאליים ושותפים אחרים בתעשיית הבנייה והעיצוב הפניםי.

בנוסף, צילומי תדמית משמשים גם ככלי שיווקי חזק. הם מאפשרים לאדריכל ליצור תמונה חזותית ומרשימה של פרויקטים, ובכך לשכנע ולמשוך לקוחות חדשים. צילומי התדמית יכולים להציג את האיכות, האסתטיקה והייחודיות של עבודותיו של האדריכל, ולהעניק רעיונות והשראה ללקוחות.

צילומי תדמית אדריכלות
אגף חדש של המוזיאון תל אביב לאמנות

 

מעצבת פנים ליאת מרום

 

מה ההבדל בין צילומי תדמית רגילים לצילומי תדמית לאדריכלים ומעצבי פנים?

צילומי תדמית רגילים הם בד"כ בסטודיו, או שהצלם מביא תאורה משלו למצולם.

לרוב, הצילום הוא על רקע חלק, בצבע אחhד (לבן, שחור, אפור) או צבע שמתאים ללבוש, מצלמים תמונות, כאשר זה יכול להיות גוף שלם, חצי גוף(יותר נפוץ) או תקריב של פנים.

במקרה הזה אנחנו לא יודעים את ההקשר של הבן אדם והעיסוק שלו וזה לדעתי החיסרון בצילומי תדמית רגילים, כי הלבוש לרוב לא מצביע על תחום עיסוק.

לעומת זאת אם צילמתי אדריכל על רקע בניין שתכנן או במשרד שלו, כאשר על שולחן עבודה רואים שרטוטים והקשר למקצוע שלו, זה הרבה יותר אותנטי.

פסל עם הפסל שעשה

 

פורטרט נקי

בפורטרט נקי כמו שאמרתי לא יודעים עיסוק של בן אדם, לכן תמיד מעדיף לצלם על רקע שיש לו קונטקסט לעיסוקו של האדם.

באיזה שלבים של פרויקט עושים צילומי תדמית לאדריכלות?

צילומי תדמית לאדריכלות הוא מושג רחב, כאשר אפשר לצלם לא רק את האדריכל או מעצבת פנים, אלא גם קבלן בניין, מתווך שמוכר דירות או יועץ נדל"ן או אנשי צוות של חברת בנייה.

יש חברות בנייה, שמשכירות צלם למשל כל שלבי הבנייה של הפרויקט, ומתעדת את כל השלבים. יש לי כרגע פרויקט כזה שאני עושה, בריכה חצי אולימפית, ויש לי קרוב ל 1000 תמונות והפרויקט עוד לא הגיע לאמצע.

עם זאת, אדריכלים ומעצבות פנים לרוב ירצו תמונות של הפרויקט הגמור, כאשר הכל פיקס ומסודר, שאריות של חומרי בנייה הוסרו ורק אז אפשר לצלם את הפרוייקט בצורה מיטבית.

כלומר זה תלוי בהעדפות, אפשר לצלם את כל שלבי ההתקדמות (לרוב לחברות בניה) ואפשר את הפרוייקט הסופי במיטבו (לרוב לאדריכלים ומעצבות פנים וכו')

מיהם הלקוחות הנוספים שנהנים מצילומי תדמית ואדריכלות?

המקרה הכי פשוט יכול להיות בן אדם פרטי שרוצה למכור את הדירה שלו, הסיכויים שלו למכור את הנכס שלו יותר טובים, אם האדם שצופה במודעה שלו מתרשם לטובה, כי לרוב אלה הן תמונות עקומות, מטושטשות, שרופות, עם ברדק בדירה וכו' – מה שגורם להתרשמות לא טובה של לקוח פוטנציאלי.

חברות בניה ומתווכים שרוצים לשווק את הנכסים יכולים גם לבצע צילומי אדריכלות.

חברות אדריכלות ומעצבות פנים כמובן גם משקיעות גם בפרוייקט וגם בצילום הפרוייקט.

המבנה האדריכלי יכול להיות מוזיאון, מפעל, בית פרטי או צימר, בניין של חברה, דירה מעוצבת או משרד של חברה.

תוכנית לצילומי תדמית לאדריכלות

בין אם מדובר בצילומי עיצוב פנים של מעצבת פנים ובין אם מדובר בפרויקט של בניין של אדריכל, יש צורך לעשות תכנון זמנים ע"י הצלם. כשיש תוכנית צילום, זה עושה סדר ותוכנית הצילום יותר אפקטיבית מאשר בלי שום תוכנית.

הרי לפי כיווני שמש בצילומי חוץ אני יכול לתכנן שעות הכי טובות לצלם את חזיתות השונות של המבנה, בהתחשב בסביבה חיצונית(בניינים צמודים למשל) וגם לתכנן נקודות הכי טובות בהן כדאי לצלם בשעות השקיעה וחצי שעה של דמדומים, שזה מצטלם הכי יפה.

אם אני מבקר בבוקר בוילה שעליי לצלם, אני יכול לעבור על כל החללים, לראות מתי ובאיזה שעות השמש תאיר ומתי ארצה להימנע מזה כדי שהרקע יהיה מואר ולא הפנים.

תכנון כזה לפני אפליקציה של שמש ושעות שונות עושה אותי יותר מאורגן.

התכנון כולל לא רק לו"ז לצלם אלא גם תיאום עם מעצבת איזה זוויות הצלם מתכוון לצלם ומהי הקומפוזיציה הכי טובה לכל חלל ומהי הזווית הכי מחמיאה, הרי שלא מכל גובה שבו המצלמה נמצאת ולא מכל זווית התמונות מחמיאות והצלם צריך למצוא את הנקודה והזווית ממנה הצילום יצאה הכי טוב.

בתוכנית צילום חשוב לשים דגש על סטיילינג, שמאוד משפיעה על התוצר צילום סופי.

בלי סטיילינג, אותו החלל יכול להראות אומלל, עם זאת שימוש באביזרים וקישוטים שונים יכולים להפוך את התמונה ל "וואו".

בסוף יום הצילומים , אני בודק שלא חסרות תמונות שבטעות לא פספסנו, כיוון שיום צילום הוא יום מאוד אינטנסיבי גם לצלם וגם לאדריכל/מעצבת פנים.

לא כל האדריכלים אוהבים להתעסק בתיאום עם דיירים או אנשים שאחראים.

רוב האדריכלים לא ירצו להתעסק עם סטיילינג. זה מובן, אפשר להעביר את המשימה לסטייליסטית שתעשה את העבודה בצורה מיטבית ולדעת שצלם יודע לתעד זוויות נכונות אך מעורבות של האדריכל עדיין חשובה ביום הצילומים.

היתרון והחיסרון בלהשכיר שירות של צלם אדריכלות

החיסרון הוא שאתם מוצאים על זה כסף, במקום לעשות את זה לבד. יש אנשים שמעדיפים לצלם בעצמם וכמובן התוצאות בהתאם, בניין עקום, מעוות בצדדים, שרוף או לא מספיק אור.

אם תשתמשו בתמונות כאלה לשווק את עצמכם, פשוט לא יקחו אתכם ברצינות.

הוצאת כסף לצלם מקצועי זאת לא הוצאה ולא חיסרון, אלא השקעה שתשתלם, כי אתם השקעתם בפרויקט שדורש צילום מקצועי, איתו תוכלו לשווק בצורה הכי טובה.

האתגרים ושלב העריכה בצילומי תדמית אדריכליים

יש לא מעט אתגרים ביום צילום. אם מדובר על אדירכלות חוץ, אז יש לא מעט בעיות עם גישה לנקודות הכי מוצלחות לצלם מהן. בצילומי עיצוב פנים האתגרים קצת שונים, שדורשים לא רק התמקדות בקומפוזיציה אלא גם בתאורה שאיתה צריך לעבוד.

כשעובדים עם אור טבעי או עם פלאשים או טכניקות עריכה שונות כמו HDR, צריך לחשוב מראש על העריכה, איך אני מצלם עכשיו כדי לערוך את זה בצורה הכי טובה ויעילה. ישנה כתבה אחרת באתר בה כתבתי הרבה על האתגרים ביום הצילום.

העריכה של עיצוב פנים תכלול ליטוש וניקוי זבל ויזואלי, שקעי חשמל וכל אלמנט שאין לו הקשר לעבודת העיצוב. כמו כן שימוש בטכניקת עריכה לאיזון בהירות בין חוץ לפנים.

בעריכה של צילומי אדריכלות, אשתמש בטכניקות עריכה שונות, אנקה כל סוג זבל ויזאולי כמו שלט או סימן תנועה, וכל דבר שהוא דומיננטי בתמונה אך לא תורם בשום דרך לאובייקט אדריכלי, אשתמש בטכניקות HDR בשעות הדמדומים.

סקירה קצרה על מחירים

יש כאן סקאלה של מחירים שתלוי במספר גומרים. אחד מהם הוא היקף הצילום וכמות העבודה שיש לבצע. הגורם הנוסף כמובן הוא וותק של הצלם ועד כמה מפורסם ועד כמה קשרים יש לו למגזינים, מה שיכול להקפיץ את המחיר.

אם יש פרוייקט של מעצב/ת פנים, וילה שיש לצלם, כמובן שזה יום צילום שלם, תכנון לו"ז, שימוש בתאורה ובחירת קומפוזיציות לוקח מלא זמן והתמחור לצילום כזה בממוצע הוא כ 2500 ₪ ליום צילום ועריכה. המחירים מגיעים ל 7000 ₪ לאדם עם וותק ותיק עבודות נכבד.

עם זאת, יתכן וזאת דירה עם מעט חללים ובתוכה עוצבו רק מספר חדרים, אפילו לא דירה שלמה(בגלל מגבלות כספיות של הדייר למשל) ואז התמחור הוא אחר, כיוון שזה כחצי יום צילום ועוד חצי יום עריכה, המחיר יכול להיות כ 1500 ₪.

המחיר למתחילים יכול לנוע בסביבות ה 1200 ₪  וצלמים וותיקים ורציניים כנראה לא יצלמו פרוייקט חלקי, שזה מבחינתם בזבוז יום עבודה ויוצא שזה לא כלכלי להם.

אם מדובר בבניין ומבנה כלשהו שצריך לצלם גם חללים בפנים, וגם בחוץ, העבודה היא מאוד אינטנסיבית, דיי זריזה וזאת כדי להספיק ביום אחד לתעד את כל היופי של הפרוייקט.

במקרים האלה המחיר יתחיל מ 2500ש"ח לפרוייקט לצלם ממוצע. צלם קצת יותר מתקדם יכול לגבות 3500 ₪ לפרויקט כזה, עם עריכה.

הטובים והידועים ביותר יכולים לקחת 5000-7000 ₪ לפרוייקט. התשלום הגבוהה נובע מוותק שלהם, עין טובה, לא מבזבזים זמן על פריימים (תמונות) לא רלוונטיים שאין טעם להתמקד בהם, ממוקדים בקומפוזיציות שכן חשובות, כדי להחמיא לחלל.

ישקיעו במעט פריימים אך ישתדלו לבצע אותם פרפקט, עם תאורה שהכי טובה ומחמיאה באותו רגע.

אני אוהב את התחום בו אני עוסק מהיום הראשון בו הרמתי מצלמה והתשוקה הזאת בוערת בי כל הזמן, אוהב להתעדכן גם בטכניקות צילום חדשות, טכניקות עריכה, עוקב אחר תחרויות צילום ולוקח השתלמויות מצלמים מובילים בעולם.